fb
yt
Вгору
ВСП Барський фаховий коледж
транспорту та будівництва
Національного транспортного університету
Звернення директора
director
Фільм про коледж
video
Веб-камери
cam_1
Пам'ятник "Запорожцю"
cam_2
Ландшафт перед гуртожитком
Student бкТБ
video
Перегляд
Україна... Чому це слово таке болюче?!
5.06.2016

До Дня Героїв України, що відзначався в нашій Державі 23 травня, – працівниками бібліотеки БКТБ НТУ на літературній годині за такою темою «Україна… Чому це слово таке болюче?» відбулось обговорення роману Юрія Горліса-Горського «Холодний Яр».

На столі для ознайомлення була представлена література національно-патріотичного спрямування.

Упродовж години відвідувачі бібліотеки слухали про героїчну і цікаву постать самого Юрія Горліса-Горського, українського військового і громадського діяча, старшини Армії УНР, письменника; переглядали відеоролики національно-визвольної революції 1917-20-х років, боротьби УПА та ділились думками від прочитаної книги.

Найвідоміший твір Юрія Горліс-Горського – це історико-документальний роман «Холодний Яр», у якому йдеться про «Холодноярську Республіку», яка під українським національним жовто-блакитним прапором УНР та чорним прапором Холодного Яру, де було написано «Воля України – або смерть!», вела запеклу збройну боротьбу за Українську державу аж до 1922 року.

Цікавими були виступи студентів та бібліотекарів, які з хвилюванням цитували окремі рядки книги, висловлюючи своє захоплення силою духу, незламністю головних героїв роману.

Мовчанюк Максим, студент групи 1АМ -101, після екскурсійної поїздки Черкащиною поділився враженнями про місцевість Холодний Яр, «в якій все говорить про сумне і радісне минуле України». Згадав такі дорогі для кожного українця місця як Чигирин, Суботів, Мотронинський монастир…

Найжвавіше зала реагувала на повстанські пісні, що «заряджають до бою», у виконанні Миколи Римаря.

Директор коледжу Йосип Едуардович Кібітлевський, долучившись до обговорення, радив молоді не словом, а конкретними справами множити славу неньки України: знаннями, вчинками, активною життєвою позицією тощо.