fb
yt
Вгору
ВСП Барський фаховий коледж
транспорту та будівництва
Національного транспортного університету
Звернення директора
director
Фільм про коледж
video
Веб-камери
cam_1
Пам'ятник "Запорожцю"
cam_2
Ландшафт перед гуртожитком
Student бкТБ
video
Перегляд
Майбутнє вже наступило
7.03.2017

Кажуть, що майбутнє виникло тоді, коли людина захотіла кращого. Ця думка надзвичайно влучно описує стратегію розвитку ТОВ "Автомагістраль - Південь ", що вже понад 15 років на ринку дорожнього будівництва дивує всіх своїми досягненнями. Працівники цієї компанії знають, як будувати краще, швидше, надійніше. За цей час підприємство стало потужнім, сучасним, високотехнологічним, що має розвинуту інфраструктуру, динамічно розвивається навіть у сьогоднішніх умовах жорсткої конкуренції. Компанію, небезпідставно, вважають надійним та відповідальним партнером, що завжди готовий до спільної плідної роботи.

Всі свої знання, весь величезний досвід та можливості підприємство втілює в кінцевий результат - будівництво якісних доріг, а також охоче ділиться ним зі своїми друзями. Саме з цією метою, щорічно, організовуються науково-практичні конференції, учасниками яких є працівники фірми, представники заводів – виробників будівельних машин та спеціалізованого обладнання, а також спеціально запрошені гості та учасники.

Цьогоріч бути присутніми на черговій конференції, яка відбувалася з 27 лютого по 3 березня в місті Одеса, випала щаслива нагода делегації викладачів на чолі з директором Барського коледжу транспорту та будівництва Національного транспортного університету – Кібітлевським Йосипом Едуардовичем.

Викладачі (учасники конференції) були щиро вражені теплим та гостинним прийомом у готельному комплексі «Одеса», в конференцхолах якого і проходили багатолюдні зібрання учасників, доповідачів та гостей, що з’їхалися сюди з усієї України, Євросоюзу, Туреччини.

Технічний прогрес не стоїть на місці. То ж викладачам Рязанцеву Р.Ю. та Щербатюку В.Б., що працюють із студентами цієї спеціальності, було надзвичайно цікаво послухати доповіді представників заводів - виробників будівельної техніки закордонного виробництва. Жваву дискусію і величезний інтерес аудиторії викликали доповіді представників німецької компанії BOMAG, що представили лінійку своєї будівельної техніки, знайомили з її перевагами та недоліками, правилами експлуатації. Цікаво презентували свою продукцію представники італійсько – турецької компанії MARINI. Їх асфальтобетонні заводи здобули неабияку популярність в Європі та за її межами.

За дуже короткий термін в Україні з’явилися матеріали, які раніше практично не використовувалися: нові типи асфальто – та цементобетонів, полімерів і емульсій, нові різновиди в’яжучих та добавок до них. Вивчення методик застосування сучасних дорожньо – будівельних матеріалів, змін технологій будівництва та ремонту доріг, застосування нової техніки, в тому числі закордонного виробництва, пріоритети Стусенка Г. І. Тому з особливою цікавістю він і всі присутні слухали доповіді про сучасні тенденції в галузі приготування ЩМА, світового досвіду застосування синтетичних полімерних матеріалів у дорожньому будівництві, правил та стандартів у приготуванні бітумної емульсії.

Зрозумілим є те, що впровадження новітніх технологій будівництва не можливе без застосування сучасних дорожньо-будівельних машин. Тому справжнім святом для учасників конференції була екскурсія на територію однієї з експлуатаційних баз компанії «Автомагістраль - Південь». Це одне із не багатьох підприємств в Україні, яке може пишатися таким великим парком сучасної будівельної техніки як вітчизняного, так і закордонного виробництва. Цього разу учасників конференції знайомили з новим надбанням компанії – надсучасним асфальтоукладальником фірми BOMAG. Присутні були вражені його можливостями: високою продуктивністю, якістю робіт, можливістю автоматизації виробничого процесу укладання сумішей. Дуже цікавою була екскурсія на бітумну базу, в лабораторію приготування бітумної емульсії та на сучасний, новесенький асфальто-бетонний завод ДС-168 вітчизняного виробництва. До речі, останній майже нічим не поступається закордонним аналогам, але неабияк радує своєю ціною.

Для нашого навчального закладу надзвичайно важливим також є питання проходження повноцінної та змістовної практики студентами обох спеціальностей на сучасних експлуатаційних базах та діючих будівельних майданчиках. І в цьому питанні ми знайшли підтримку та розуміння провідної, знаної в Україні та світі компанії ТОВ «Автомагістраль - Південь», основними принципами якої є високий професіоналізм, відповідальність перед кожним клієнтом і надійність гарантованого результату. Компанія та усі її дочірні філії раді бачити наших студентів на практиці, а випускників – у рядах свого трудового колективу.

Ми, адміністрація та викладачі Барського коледжу транспорту та будівництва НТУ, у всіх своїх починаннях завжди прагнемо найкращого, тому будемо налаштовуватися на тісну співпрацю та подальше поглиблення стосунків з нашим креативним, перспективним та надійним другом – компанією «Автомагістраль - Південь». Саме такого рівня прагнуть досягнути і наші студенти, котрі щороку з нетерпінням очікують період практики. Адже набутий досвід та отримані знання дозволяють бути конкурентними на ринку праці та з впевненістю дивитись в майбутнє, яке вже наступило.

Рязанцев Р.Ю., викладач БКТБ НТУ