fb
yt
Вгору
ВСП Барський фаховий коледж
транспорту та будівництва
Національного транспортного університету
Звернення директора
director
Фільм про коледж
video
Веб-камери
cam_1
Пам'ятник "Запорожцю"
cam_2
Ландшафт перед гуртожитком
Student бкТБ
video
Перегляд
Батьківські збори як чинник підвищення ефективності навчально-виховного процесу студентів
24.10.2017

Найважливішим чинником для узгодження, координації та інтеграції зусиль навчального закладу й сім'ї в створенні умов не тільки для отримання обраної професії, а й для розвитку духовно багатої особистості є батьківські збори.

Саме тому щороку, на початку жовтня, у коледжі проходять батьківські збори в два етапи: для студентів І-ІІ, ІІІ- IVкурсів.

На порядку денному - актуальні питання організації навчально-виховного процесу в коледжі:

• ознайомлення батьків із завданнями педагогічного колективу на новий навчальний рік;

• розробка і впровадження єдиних вимог до студентів у коледжі та сім`ї;

• залучення батьків до спільної діяльності із дітьми;

• підвищення педагогічної культури батьків;

• поєднання громадського і сімейного виховання.

Перед батьками виступив директор коледжу Кібітлевський Й. Е., який розкрив основні проблеми навчання, побуту та виховання студентів у навчальному закладі.

Директор зауважив, що проблеми, які виникають в процесі виховної роботи є різними в різні періоди становлення особистості юнацтва.

Так, наприклад, якщо на першому курсі основною проблемою є проблема адаптації студентів до нових умов навчання, то на другому або третьому курсах часто виникають конфлікти типу "батьки – діти" і при цьому самі батьки часто потребують допомоги в налагодженні стосунків з власними дітьми та досягненні взаєморозуміння, без чого важко отримати блискучі успіхи в навчальній діяльності навіть для найбільш здібних студентів.

На старших курсах основною проблемою співпраці батьків і навчального закладу є післядипломне професійне спрямування студента, для вирішення якої потрібно застосовувати широке інформування як студентів, так і їхніх батьків з метою здійснення оптимального вибору професії.

Завуч коледжу Крамар Г. В. наголосила на нововведеннях МОН щодо складання Державної підсумкової атестації у формі ЗНО.

Далі на батьків чекали керівники груп, які розповіли про успіхи та труднощі, вислухали зауваження і пропозиції щодо покращення навчально-виховного процесу та полегшення адаптації першокурсників до нових реалій.