fb
yt
Вгору
ВСП Барський фаховий коледж
транспорту та будівництва
Національного транспортного університету
Звернення директора
director
Фільм про коледж
video
Веб-камери
cam_1
Пам'ятник "Запорожцю"
cam_2
Ландшафт перед гуртожитком
Student бкТБ
video
Перегляд
Відкрите заняття з предмета «Математика»
19.04.2018

У групі 2ОП-25 відбулося відкрите заняття з дисципліни «Математика» викладача вищої категорії Дмитрик Світлани Вікторівни. Тема заняття: «Розв’язання прикладних задач з теми «Тіла обертання».

.

Заняття пройшло в нестандартній формі – захист власних проектів. Студенти поділилися на групи: теоретики, історики, практики. Залежно від обраної категорії, групи виконували завдання з отриманих буклетів про проект «Тіла обертання навколо нас».

Так, наприклад, теоретики зібрали основні відомості про тіла обертання: циліндр, конус, кулю, сферу, їх складові елементи, і все це подали в презентації та інформаційній картці.

Історики дослідили історію походження термінів і понять, пов’язаних з тілами обертання. За даними матеріалами підготували презентацію - гру «Вірю - не вірю».

Практики намагалися з’ясувати, де зустрічаються тіла обертання в повсякденному житті. Також склали й запропонували до розгляду цікаві задачі прикладного та професійного змісту на застосування тіл обертання.

На кожному етапі заняття студенти виконували ті чи інші завдання і самостійно оцінювали їх. Результати заносились у підсумкову таблицю.

Присутні на занятті вкотре переконалися, що математика цікава і захоплююча, а отримані знання можуть використовуватися часом у дуже несподіваних ситуаціях, зокрема стають у нагоді при розв’язанні прикладних задач.

Під час обговорення заняття присутні відзначили добру психологічну атмосферу, вміння викладача подати складний матеріал зрозумілою для студентів мовою, різноманітність використаних Світланою Вікторівною методичних прийомів для досягнення поставленої мети.

Заняття було проведено на високому методичному рівні.