fb
yt
Вгору
ВСП Барський фаховий коледж
транспорту та будівництва
Національного транспортного університету
Звернення директора
director
Фільм про коледж
video
Веб-камери
cam_1
Пам'ятник "Запорожцю"
cam_2
Ландшафт перед гуртожитком
Student бкТБ
video
Перегляд
Теорія доповнює практику
20.09.2018

12.09.2018 року викладач Войтенко В.М. запросив колег на відкрите заняття, яке проводив з групою 4 ДМ-89 в аудиторії №208.

Землерийні та дорожні машини, а також їх робочі органи з кожним роком стають досконалішими та продуктивнішими. Все складніше їх експлуатувати, обслуговувати, а також ремонтувати. Аби стати спражніми майстрами, професіональними техніками – механіками, а в перспективі – висококваліфікованими фахівцями, студенти повинні досконало розбиратися в особливостях будови, роботи та експлуатації цих машин.

Під час відкритого заняття з предмета «Машини для земляних робіт» проведеного викладачем вищої категорії Вадимом Михайловичем студенти і колеги мали можливість познайомитися з найцікавішими бульдозерами під час перегляду епізодів із науково – популярних документальних фільмів «Бульдозери», «Топ-7».

Актуальність вивчення цієї теми підкреслюється тим, що саме 2018 рік проголошено прем’єр – міністром роком доріг.

Покращити стан вітчизняних доріг без сучасної потужної дорожньо – будівельної та землерийної техніки практично неможливо. Тому майбутні фахівці з цікавістю знайомилися із конструктивними особливостями будови бульдозерів всесвітньовідомих фірм CATERPILLAR, KОMATSU, JCB та іншими.

Майстерність викладача поєднала теоретичний матеріал із власним досвідом, отриманим під час змістовних навчальних практик на виробництві в фірмі «Автомагістраль – Південь». Залучено також досвід студентів, який вони отримали на цих практиках.

Заняття було насичене оригінальними педагогічними прийомами, використано інтерактивну дошку, продемонстровано будову машин за допомогою моделей гусеничних і колісних бульдозерів. Під час розгляду питання «Ходова частина» студенти користувалися навчальним посібником «Трансмісія машин фірми CATERPILLAR», авторами якого є викладачі нашого коледжу – Щербатюк В.Б. і Войтенко В.М.

Акцентуючи увагу студентів на функціонуванні гідравлічної системи бульдозера фірми KОMATSU Вадим Михайлович використав міжпредметну інтеграцію та метод «Фіш боум», залучивши схеми із англомовним позначенням окремих складових гідроприводу ходової частини.

У підсумку студенти якісно засвоїли матеріал лекції, і вивчили призначення і будову бульдозерів провідних всесвітньовідомих фірм.