fb
yt
Вгору
ВСП Барський фаховий коледж
транспорту та будівництва
Національного транспортного університету
Звернення директора
director
Фільм про коледж
video
Веб-камери
cam_1
Пам'ятник "Запорожцю"
cam_2
Ландшафт перед гуртожитком
Student бкТБ
video
Перегляд
Конкурс «Кращий спеціаліст – дорожник»
4.03.2019

З 18 по 22 лютого відбувся Тиждень циклової комісії спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія». Розпочався він конкурсом «Кращий спеціаліст – дорожник». Актуальність будівництва, ремонту та реконструкції автомобільних доріг в Україні з часом все більше зростає. Тому наші студенти охоче виявили бажання прийняти участь у конкурсі для того, щоб показати свої знання і вміння, набуті у навчальних аудиторія та на практиці. Студенти-старшокурсники були поділені на дві команди і отримали завдання (ігрове): виграти конкурсні торги (тендер) на будівництво швидкісної магістралі між містами Бар – Одеса. Для того, аби перемогти, їм необхідно було демонструвати свої професійні здібності тендерній комісії (журі конкурсу) протягом 11 різноманітних конкурсів.

Представлення відбулося у гумористичній формі. Першою вийшла на старт команда «Дорожній патруль», за нею – «Феї доріг». Їх представлення були різними, а мета одна – показати бажання належної відбудови доріг в Україні. Це простежувалося і в наступному конкурсі «П’ятихвилинка», де капітани команд були майстрами, які давали настанови своїм підлеглим, ставили їм завдання, висловлювали побажання.

У наступному конкурсі «Бій інтелектуалів» командам необхідно було правильно відповісти на питання інспекторів з будівництва, причому швидше за іншу команду. Конкурс виявився не з легких. Команди перепочивали в наступному, музикальному, конкурсі. Вони з легкістю відгадували пісні, у змісті яких було слово «дорога», та їх виконавців.

Глядачі теж брали активну участь під час конкурсу вболівальників. Правильно відповівши на запитання, вони мали змогу віддати зароблений бал команді, за яку вболівають.

Велику цікавість у глядачів викликав конкурс «Темний коридор». Тут одному із учасників команди наосліп потрібно було відгадати різні геодезичні прилади та прилади для визначення характеристик дорожніх будівельних матеріалів (бетону, бітуму). Вони не тільки відгадували назву, але й вказували, що за допомогою даного приладу вимірюють.

Але яке будівництво чи ремонт магістралі без визначення правильних проектних відміток дороги?! Для того, щоб перевірити навики та вміння роботи студентів із нівеліром, майбутнім будівельникам доріг потрібно було визначити перевищення між двома точками та ухил між ними. Завдання виконали обидві команди, але «Дорожній патруль» зробив це більш точно і отримав перемогу.

Догнати команду переможців вдалося у наступному конкурсі, де командам необхідно було швидко вказати, що зображено на картинках. Показали свої знання учасники команд і з української мови, оскільки їм необхідно було розділити слова-іменники геодезичних приладів та їх основних частин на чоловічий і жіночий рід. Легко справившись із десяткою конкурсів, завершальний був найпростіший – відгадати ребус на дорожню тематику. Це дало змогу трішки перевести подих перед оголошенням результатів конкурсу.

І ось – хвилюючий момент: оголошення переможців. Директор Барського коледжу транспорту та будівництва Кібітлевський Й.Е. нагородив команду «Дорожній патруль» за І місце грамотою. Почесне друге місце зайняла команда «Феї доріг». За участь у конкурсі команди отримали солодкі призи, сувеніри та гарний настрій.

Пам’ятаймо, що дорога – символ руху вперед, а хороша дорога означає ще й рух у правильному напрямку. Розбудовуймо свою країну! Обираймо правильно професію!