fb
yt
Вгору
ВСП Барський фаховий коледж
транспорту та будівництва
Національного транспортного університету
Звернення директора
director
Фільм про коледж
video
Веб-камери
cam_1
Пам'ятник "Запорожцю"
cam_2
Ландшафт перед гуртожитком
Student бкТБ
video
Перегляд
Міжнародний день солідарності студентів
12.11.2019

«Студент» з латинської мови « studens» -- що старанно працює, займається. У Стародавньому Римі та в часи середньовіччя студентом називали кожного зайнятого процесом пізнання. Нині до студентів відносять численну групу молоді 14-24 років, що навчається.

Цей вік вважається доленосним періодом у житті людини, адже це -· вік переоцінки цінностей і мотивації поведінки. Це - вік, коли бажання і прагнення розвиваються раніше, ніж воля і характер, а самооцінка здійснюється шляхом порівняння ідеального «Я» з реальним. Проте разом з тим ідеальне «Я» ще не вивірено і може бути випадковим, а реальне «Я» може бути ілюзорним.

У всьому світі щорічно 17-го листопада відзначається Міжнародний день солідарності студентів. Що стосується історії свята, то його витоки сягають 1939 року.Цей день приурочений події, яка сталася в колись окупованій нацистами Чехословаччині. 28-го жовтня 1939-го року студенти та викладачі вийшли на вулицю, щоб відзначити день утворення Чеської держави. Нацисти розігнали демонстрацію, а студента Яна Оплетала вбили. Похорон студента медичного факультету переріс у масові протести. 17 листопада було оточено гуртожиток, після чого понад 1200 студентів заарештували. 9 із них стратили у в’язниці, а інших відправили до концтабору Заксенхаузен. Побоюючись подальшого опору, за особистим наказом Гітлера всі вищі навчальні заклади Чехії були закриті до кінця війни. На честь цих подій на Всесвітньому конгресі студентів у Лондоні в 1941 році і був започаткований Міжнародний День студентів.

Українська спільнота, відчуваючи глибоку солідарність до принципів демократії, з ініціативи студентської молоді, приєдналася до цієї міжнародної ініціативи і закріпила в своєму законодавстві День студента, що відзначається 17-го листопада (Указ Президента України від 16 червня 1999 року № 659/99).

Як святкувати це свято? Студенти – генератори цікавих ідей, нестандартних рішень, креативних підходів. Юнацький максималізм, підкріплений глибокими знаннями, широким кругозором та невгамовною енергією, відкриває широкі перспективи. А кожен вже особисто вирішує, як використовувати такий арсенал...

Р.S. Студенти БКТБ НТУ, ВИ – наша світла Надія на майбутнє!

Отож, творчого ВАМ натхнення, наполегливості, успіхів у навчанні та освоєнні обраних професій!