fb
yt
Вгору
ВСП Барський фаховий коледж
транспорту та будівництва
Національного транспортного університету
Звернення директора
director
Фільм про коледж
video
Веб-камери
cam_1
Пам'ятник "Запорожцю"
cam_2
Ландшафт перед гуртожитком
Student бкТБ
video
Перегляд
Кінобрифінг «Історія та сучасність технології будівництва цементобетонних покриттів»
10.02.2020

Навчання це не лише лекції. Воно повинно зацікавлювати і розвивати любов та гордість до обраної майбутньої професії. 06 лютого викладач вищої категорії Стусенко Г.І. провів кінобрифінг «Історія та сучасність технології будівництва цементобетонних покриттів». Участь взяли студенти двох спеціальностей 192 «Будівництво та цивільна інженерія» та 133 «Галузеве машинобудування», оскільки сучасні технології для цементобетонних покриттів характеризуються застосуванням багатофункціональної і високопродуктивної техніки з системами автоматизованого контролю для виробництва та укладання бетонної суміші, а також повним комплектом обладнання і матеріалів для ремонту та експлуатаційного утримання готових покриттів.

Спочатку студенти 4-го курсу Григорчук Микола та Нагорна Анастасія подали коротку інформацію про історичний розвиток цементобетонних покриттів, розкрили досвід США з будівництва цементобетонних автомобільних доріг, впровадження сучасних технологій будівництва, машин та механізмів, догляд за укладеним цементобетоном та експлуатаційне обслуговування бетонних покриттів.

Для того, щоб студенти зрозуміли, що українські компанії йдуть у ногу з часом, Григорій Іванович показав уривки відеофільму з реального будівництва злітно-посадкової смуги аеропорту в Одесі компанією-лідером у галузі дорожнього будівництва «Автомагістраль-Південь». На будівництві смуги аеропорту працюють наші випускники, а деякі студенти встигли там побувати під час технологічної практики.

Тому, після завершення перегляду відеофільму, всі охочі долучилися до обговорення. Хтось цікавився перспективами розвитку цементобетонних покриттів в Україні, хтось детальніше занурювався у технологію будівництва та сучасні дорожні машини, а хтось ділився уже набутим досвідом та знаннями, відповідаючи на запитання ровесників.

Долучайтесь до великої Родини у БКТБ НТУ, а в майбутньому станьте незамінним спеціалістом провідної дорожньої організації «Автомагістраль-Південь»!

Ю. Білик, завідувачка
дорожньо-будівельного відділення