fb
yt
Вгору
ВСП Барський фаховий коледж
транспорту та будівництва
Національного транспортного університету
Звернення директора
director
Фільм про коледж
video
Веб-камери
cam_1
Пам'ятник "Запорожцю"
cam_2
Ландшафт перед гуртожитком
Student бкТБ
video
Перегляд
Люби і знай свій рідний Край
15.02.2020

Сучасні умови життя змушують шукати більш ефективні форми і методи навчання, спрямовані на формування нової генерації людей з високими ідеалами, моральними і національними цінностями. Важливу роль тут доцільно приділити патріотичному вихованню молоді, у змісті якого центральне місце займає краєзнавство. У процесі краєзнавчої роботи студенти самостійно засвоюють навчальний матеріал, набувають необхідних у житті навичок, готуються до практичної діяльності та розширюють загальноосвітні знання.

У вирішенні цього завдання значне місце належить екскурсійному краєзнавству, яке сприяє не тільки глибшому засвоєнню студентами основ наук, але й формуванню у них національних переконань, моральних та естетичних почуттів. Навіть В. Сухомлинський у своїй практичній діяльності починав з того, що допомагав вихованцям побачити світ навколо себе та закарбувати в пам’яті неповторну красу свого рідного краю, бо без нього «немає людини, немає її морально-емоційного й етичного коріння, немає свіжого вітерця, який живить полум’я любові до Вітчизни». Завдання вчителя, вважав педагог, полягає в тому, щоб відкрити перед кожним здобувачем освіти усі джерела, якими живиться могутнє почуття любові до Батьківщини.

Враховуючи вищесказане, в рамках заходів, що передбачені тижнем циклової комісії, викладач Рязанцев Р.Ю. для студентів груп 2ДМ-95, 2ДМ-96 було підготував і провів позаурочний навчально – виховний захід «Люби і знай свій рідний Край». Родзинкою заходу, крім невимушеної бесіди в аудиторії, перегляду спеціально підготовлених відеоролика та слайдів тематичної презентації, була екскурсія у місцевий краєзнавчий музей.

Студентів неабияк зацікавили експонати музею та захоплюючі розповіді директора музею Гаєвської Наталії Анатоліївни. Корисну та цікаву інформацію щодо експозицій музею студентам повідомила викладач Хода З.Ф., яка була присутня на заході. Після уважних переглядів експозицій, вдячні студенти зробили пам’ятний запис у книзі відвідувачів, де побажали музею подальшого розвитку та розширення бази експонатів.

Оцінюючи результати проведеного заходу, можна зробити висновок, що вивчення рідного краю відіграє чи не найважливішу роль у становленні майбутнього кваліфікованого спеціаліста як моральної особистості, котра має стійкі патріотичні почуття.

Рязанцев Роман Юрійович, викладач БКТБ НТУ