fb
yt
Вгору
ВСП Барський фаховий коледж
транспорту та будівництва
Національного транспортного університету
Звернення директора
director
Фільм про коледж
video
Веб-камери
cam_1
Пам'ятник "Запорожцю"
cam_2
Ландшафт перед гуртожитком
Student бкТБ
video
Перегляд
Науково-теоретична конференція «Еволюція автоматичних систем керування дорожньо-будівельних і землерийних машин»
23.02.2016

Автоматизація – життєва необхідність сучасності.

Технології будівництва, які ще декілька десятиліть тому були недосяжними та виглядали фантастично, сьогодні активно впроваджуються не тільки за кордоном , але й у нашій державі.

Саме тому нещодавно в рамках Тижня комісії спеціальних дисциплін була проведена науково – теоретична конференція на тему «Еволюція автоматичних систем керування дорожньо-будівельних і землерийних машин».

Вступне слово про етапи еволюції автоматичних систем керування дорожньо-будівельних і землерийних машин та вдосконалення технологічних процесів їх експлуатації розповів викладач Войтенко Вадим Михайлович.

Про впровадження серійних автоматичних систем керування, що застосовуються на дорожньо – будівельних машинах виробництва країн СНД та їх принцип дії, розповів студент групи 3ДМ-86 Гайнулін Віталій.

Головна думка доповіді: уніфікація в галузі будівельного і дорожнього машинобудування , впровадження ряду агрегатних комплектів апаратури «АКА- Дормаш». Все було продемонстровано і пояснено за допомогою підготовленої презентації.

З виступу студента групи 3 ДМ-85 Прядкіна Максима присутні дізналися про переваги використання поширеної автоматичної системи типу «Копір» на сучасних бетоноукладальниках.

При автоматизації технологічні процеси виконуються автоматично за допомогою спеціальних технічних засобів і систем керування. Про особливості застосування 3-D систем нівелювання в дорожньо – будівельній техніці присутнім розповів студент групи 3ДМ-85 Кузь Олександр,

Доповідь студента групи 3ДМ-85 Рязанцева Владислава була спрямована на особливості застосування однієї із найсучасніших автоматичних систем нівелювання фірми Trimble, яка викликала справжнє захоплення всіх присутніх.

Доповіді учасників конференції були змістовними, а головне – сучасними. Супроводжувалися презентаціями та відеосюжетами. Це викликало абиякий інтерес у присутніх.

Проведення конференції – ще один крок до поглиблення якості сучасних знань, намагання викладачів і студентів нашого навчального закладу йти в ногу з часом.