fb
yt
Вгору
ВСП Барський фаховий коледж
транспорту та будівництва
Національного транспортного університету
Звернення директора
director
Фільм про коледж
video
Веб-камери
cam_1
Пам'ятник "Запорожцю"
cam_2
Ландшафт перед гуртожитком
Student бкТБ
video
Перегляд
BrainBasket Technology Nation
28.03.2017

Україна завжди асоціювалась у іноземців зі світовою житницею – breadbasket.

Але зараз, окрім потужного агросектору, в України з’явився унікальний шанс стати ще й глобальним “інтелектуальним кошиком” - brainbasket, що експортує результати інтелектуальної діяльності наших ІТ-спеціалістів.

В квітні 2014 року ініціативною групою провідних українських ІТ-компаній за участі представників Міністерства економіки України та КМДА було прийнято рішення про створення Фонду BrainBasket, який буде займатись розвитком освітнього ринку в ІТ-галузі та зможе дати поштовх освітній екосистемі. https://brainbasket.org

Все більше і більше українців намагаються перепрофілюватись в IТ.

Для надання можливості зробити перший крок в IT, Фонд BrainBasket запустив масштабну програму Technology Nation. Technology Nation – це всеукраїнський проект з безкоштовного навчання основам програмування.

Даний курс дозволяє всім бажаючим отримати ІТ-освіту світового рівня та вивчити основи найбільш популярних мов програмування, що надає слухачам хороший базис для подальшого навчання та працевлаштування в IТ-сфері.

Навчальні програми базуються на курсах кращих світових університетів (Harvard, MIT, Stanford) і дають розуміння основ програмування та знайомлять з найбільш популярними мовами програмування (C, Python, JavaScript, HTML/CSS).

Заняття проводяться у форматі змішаного навчання, що передбачає самостійну роботу з лекційним матеріалом, який викладений в онлайн, і аудиторну практику. В м. Бар під керівництвом досвідченого ментора Левицького Олега Ярославовича.

Участь в програмі не потребує попередніх технічних навичок і подати заявку на участь можуть всі охочі. Ключовими критеріями відбору є володіння комп’ютером на рівні впевненого користувача та знання англійської мови. Для участі в програмі необхідно заповнити анкету, яка тут: https://brainbasket.org/technology-nation/ та виконати тестове завдання, яке Ви отримаєте його після реєстрації.

Якщо у Вас не було можливості отримати самі прості навики програмування, то варто спочатку пройти саму початкову програму Technology Nation Kids. Програма базується на курсах CodeClub, що мають ліцензію Creative Commons і зосереджуються на навчанні дітей Scratch (візуальній мові програмування, розробленій MIT), основам HTML/CSS і Python.

Для цього потрібно зареєструватися: https://brainbasket.org/kids/

Нехай Вас не смущає, що програма розрахована для теперішніх дітей. Час іде – можливості зростають. Просто у ваш час їх не було, але все можна надолужити.

ПС: студент заповнює свої дані в графі батьків, а в графі дитини вказує навчальний заклад, факультет, рік поступлення.