fb
yt
Вгору
ВСП Барський фаховий коледж
транспорту та будівництва
Національного транспортного університету
Звернення директора
director
Фільм про коледж
video
Веб-камери
cam_1
Пам'ятник "Запорожцю"
cam_2
Ландшафт перед гуртожитком
Student бкТБ
video
Перегляд
Відео-конференція "Made in Ukraine"
14.02.2018

6 лютого в аудиторії №304 нашого коледжу викладач Роман Юрійович Рязанцев в рамках тижня циклової комісії спеціальних дисциплін спеціальності 113 «Галузеве машинобудування» провів цікавий навчально – виховний захід під назвою «Мейд ін Юкрейн». «Чому саме така назва»? – запитаєте Ви. Тому що Україна – край унікальних та здібних людей, яких не знайдеш більше ні в одному куточку світу. Часом ми навіть не здогадуємося, що геній науки є вихідцем з України, адже багато хто був змушений покинути рідні краї, щоб мати змогу розвивати свій талант.

Ніхто в світі не сумнівається, що українці – талановиті та працьовиті люди. Вони підкорюють нові вершини знань, літають у космос. Серед українців є великі композитори, танцюристи і художники, ну, і, звісно, вчені – винахідники. Їх імена всесвітньо відомі, їх внесок у світову науку – незаперечний.

У яких же професіях відзначилися наші земляки? І які внески в світову науку можна назвати українськими? Про це ми вирішили поговорити на зустрічі, що відбувалася у дещо незвичному форматі: семінарі – відеоконференції.

Цікавий патріотичний, місцями навіть дещо містично-чарівний відеосюжет органічно переплітався з доповідями студентів учасників про той чи інший винахід українських вчених. Багато схем, малюнків, дивовижних винаходів і розробок транслювалися за допомогою цифрового проектора на величезний екран, і неабияк захоплювали всіх присутніх!

Після заходу багато хто з учасників та гостей зізнався, що теж хотів би бути винахідником, але не знає з чого починати. Тому особливо цікаво їм було почути викладача циклової комісії Зою Федорівну Ходу, яка поділилася своїм досвідом винахідництва та патентування.

Рязанцев Роман Юрійович,

викладач спецдисциплін БКТБ НТУ