fb
yt
Вгору
ВСП Барський фаховий коледж
транспорту та будівництва
Національного транспортного університету
Звернення директора
director
Фільм про коледж
video
Веб-камери
cam_1
Пам'ятник "Запорожцю"
cam_2
Ландшафт перед гуртожитком
Student бкТБ
video
Перегляд
Тиждень циклової комісії спеціальних дисциплін спеціальності 274 "Автомобільний транспорт"
16.03.2020

Починаючи тиждень циклової комісії спеціальних дисциплін спеціальності 274 "Автомобільний транспорт" проводилась з студентами групи 4АМ відкрита виховна година «Я – власник автомобіля».

На заході говорилося, і не тільки, про автострахування. На запитання, яке виникало у студентів «Чому ми, і чому саме зараз?», відповідь була така: «Ми вже усі випускники, більшість маємо посвідчення водія, і не за горами покупка власного авто, який на даний час не може бути без «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів». Можливо дехто буде працювати в цій сфері, це один з напрямів працевлаштування випускників».

Якщо говорити про автоцивілку, то необхідно опиратися на закон України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», який складається з 4 розділів і включає 56 статті. Інформації дуже багато, тому студент групи 4АМ – 103 Говійко Максим виділяв лише основне.

Після розгляду усіх ситуацій, і відповіді на всі питання, присутні на заході разом із студентом групи 4АМ-103 Грибіком Ігорем перейшли напевно до найцікавішого - це оформлення договору. Де вони розглянули особливості, про які мало хто знає. І самі змогли, перевірити в яку ціну вам обійдеться, або мала обійтися ваша «АВТОЦИВІЛКА».

У рамках програми заходів відбулася зустріч студентів-дипломників із викладачем Ковальчук Антоніною Володимирівною, яка ознайомила з нормами контролю при оформлені дипломних проектів.

Дипломний проект - це атестаційно-випускна робота, за результатами виконання якої випускникові коледжу присвоюють відповідну кваліфікацію. Мета виконання дипломного проекту - застосування набутих знань для вирішення конкретних інженерних задач.

Потрібно вміти виконувати не лише дипломний проект, а й знати відповідні стандарти і нормативи. Саме про це йшла мова на зустрічі судентів-дипломників із нормо контролером Ковальчук Антоніною Володимирівною.

Адже в умовах сучасного виробництва головним носієм конструкторсько-технологічної інформації є креслення. Креслення відображає технічну думку та передає інформацію про об’єкт виробничої діяльності. Розуміння цього і ще багато іншого було представлено й обговорено на зустрічі.

Також була проведена контрольна перевірка практичних навичок студентів у користуванні спеціалізованими прикладними програмами комп’ютерного забезпечення, яке використовуватиметься під час дипломного проектування. Результати перевірки показали достатній рівень знань та умінь.

Студенти зрозуміли, що дипломне проектування – це праця і наукова, і кваліфікаційна. Для того, щоб зробити її такою, потрібно дотримуватися всіх рекомендацій. Тому студенти оцінили зустріч як продуктивну та інформаційно насичену.

Також в рамках тижня циклової комісії відбулася теоретична конференція на тему: «Системи пасивної безпеки».

Детальну, сучасну інформацію з усіх аспектів пасивної безпеки автомобіля від історії до майбутніх розробок розглянули разом з студентами спеціалізації «Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів».

А найуважніші слухачі отримували подарунки від друзів з Німеччини: компанії Elring та Schaeffler.

Дивлячись в майбутнє і не забувати про минуле. Цей зрозумілий усім сенс легко зберігається продовж років. Такими словами закінчилася теоретична конференція.

Завершальним заходом тижня циклової комісії спеціальних дисциплін спеціальності 274 "Автомобільний транспорт" спеціалізації «Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів» став теоретичний конкурс професійної майстерності «Я - автомеханік» серед студентів груп 4АМ–103, 4АМ–104.

Мета конкурсу - перевірити знання, набуті студентами за час навчання у коледжі.

Теоретичні знання перевірялися з таких спецдисциплін: «Автомобілі», «Технічна експлуатація автомобілів», «Електрообладнання автомобілів», «Основи технології ремонту автомобілів», «Охорона праці» і «Організація та планування роботи підприємств».

Після тривалої перевірки та дискусії було визначено переможців конкурсу:

І місце – група 4АМ – 103, Шклярук Дмитро Віталійович.

ІІ місце – група 4АМ – 103, Свідер Вадим Юрійович.

ІІІ місце – група 4АМ – 104, Тислюк Юрій Анатолійович.

Конкурсантів нагородили почесними грамотами і цінними призами під бурхливі оплески.