fb
yt
Вгору
ВСП Барський фаховий коледж
транспорту та будівництва
Національного транспортного університету
Звернення директора
director
Фільм про коледж
video
Веб-камери
cam_1
Пам'ятник "Запорожцю"
cam_2
Ландшафт перед гуртожитком
Student бкТБ
video
Перегляд
Усім відомо про Хеловін
11.11.2015

Усім відомо про Хеловін – сучасне свято, яке відзначають в ніч з 31 жовтня на 1 листопада.

Найгучніше Хеловін проходить у Сполучених Штатах, Канаді, Ірландії та Великій Британії. Не будучи там державним святом, за популярністю Хеловін поступається лише Різдву. Вперше ця назва згадується у 1745 році. Слово походить від англ. Hallowe’en – скорочено від виразу All Hallows Eve – Надвечір’я Для Всіх Святих. Хеловін вважається днем, коли духи померлих повертаються на землю.

Символом свята є світильник у вигляді голови з гарбуза (Ліхтар Джека). Як відомо, «Світильник Джек» являє собою головний символ свята Хеловін. В основі символу закладено гарбуз, в якому вирізають зловісне й усміхнене обличчя. Спочатку, замість гарбуза, використовувалася бруква або ріпа. Згідно легенди, гарбуз зі свічкою, поставлений поруч із будинком на Хелоувін, відганяє від нього злих духів. Для свята характерним є переодягання. Переодягаються як діти так і дорослі найчастіше у костюми фей, привидів, духів, відьом, зомбі, скелетів тощо.

Під час святкування Хеловіну відбувається традиція випрошування цукерок дітьми, відвідування тематичних костюмованих вечірок, прикрашання оселі та будівель, вирізання ліхтаря з гарбуза, цукрування яблук, розігрування, розповідання моторошних історій, перегляд фільмів жахів тощо.

В ніч на Хеловін діти ходять по домах з виразом Trick-or-Treat, що перекладається як «Цукерки або смерть» (ін. «Пригостіть або ми над вами пожартуємо»). Якщо господарі дому не пригостять, то діти можуть нашкодити їм.

В Україні свято набуло поширення після здобуття незалежності і з кожним роком стає дедалі популярним.

Студенти нашого коледжу також з нетерпінням чекають Hallowe’en , зокрема містичної дискотеки.