fb
yt
Вгору
ВСП Барський фаховий коледж
транспорту та будівництва
Національного транспортного університету
Звернення директора
director
Фільм про коледж
video
Веб-камери
cam_1
Пам'ятник "Запорожцю"
cam_2
Ландшафт перед гуртожитком
Student бкТБ
video
Перегляд
Історично – літературний перформанс «Вони боролися, щоб ми перемогли»
1.03.2016

У Барському коледжі транспорту та будівництва НТУ 22 лютого 2016р. відбувся історично – літературний перформанс «Вони боролися, щоб ми перемогли».

Проектом перформансу організатори заходу хотіли донести до усіх присутніх студентів та колег основне: в Україні є майбутнє! Це ми, українці, які люблять свою країну, свій народ, шанують традиції та історію і готові до захисту національних інтересів та розбудови громадянського суспільства, правової демократичної держави в Україні.

Це ми, студентство, яке дихає незламним героїзмом українського народу і наповнюється великим бажанням вибороти нарешті таку заслужену сторіччями свободу і волю, аби прийдешні покоління відчували себе щасливими та успішними.

Тож перша сторінка перформансу – усвідомлення того, що ми не відбудемося як нація, якщо не шануватимемо історію, яка полита кров’ю і сльозами.

Друга сторінка заходу – це шана і вдячність героєві – воїну України, незламному патріоту, учаснику бойових дій під Дебальцево, що зазнав важких поранень, обороняючи Вуглегірськ, - Фрику Михайлу Петровичу.

Студент – дослідник історичних подій під Крутами Григорчук Максим перегорнув третю сторінку перформансу. Хлопці та дівчата спробували побувати в ролі гімназистів першої української Київської гімназії, відчути героїчні пориви та патріотичні віяння 1917/18 років.

Додала колориту заходу четверта сторінка – інсценізація п’єси Миколи Батинського «Скривавлена сорочка». У постановці прийняли участь не лише студенти, а й викладачі історії та спецдисциплін.

Фотозвіт у «ФОТОГАЛЕРЕЇ»

Завершальною, п’ятою сторінкою заходу стали відгуки студентів.

Група 1ОР–2

Вистава настільки сильно емоційна і чуттєва! Деякі моменти брали за душу. Я зрозумів, що у справжніх героїв віку нема. На наступний рік бажаю також поїхати на місце бою під Крутами, щоб самостійно, дивлячись на те поле, в собі, хоча б трішки, пережити ті події. Набратися сміливості від тих вітрів, які несуть пам'ять про юних героїв. Хотів би особисто познайомитися із героєм – викладачем коледжу Фриком Михайлом , потиснути мужню руку і сказати : « Дякую, хоробра ЛЮДИНО.» (Вовк Віталій)


Група 1ОП–20

Вистава Дуже реалістична. Я не соромився своїх сліз. Не дай Боже всім матерям переживати смерть синів , які любили життя, а ще більше свою Україну – неньку! (Мусій Олександр)


Група 1ЗВ–20

Вистава дуже і дуже хороша! Ніколи не бачив нічого подібного. Всі грали настільки чудово, що важко було відвести очей від їхньої гри. Хотів обрати найкращого – не вийшло. Бо вони ідеально доповнювали один одного. Усі, хто був на сцені, показали "вищий клас"!!! (Мельник Назарій)

Сподобалось абсолютно все - і гра акторів, і декорації, і спецефекти. А яка музика! Яке душе проникливе виконання Іванкою Шотурко лемківської пісні « Горем долом» !!! Взагалі просто не вистачає слів від захвату. (Ільчук Ольга)

Щойно повернувся з вистави. Неймовірно! Чудово! В моїй душі все перевернулось. Я зрозумів цінність своєї країни. Хочу також поїхати в Крути і прийняти присягу, як це зробив Михайло Фрик. Це ж так по – чоловічому!!! (Ковальчук Руслан)


Група 1ДБ – 149

Захід просто бомба!!!! Вистава взяла за живе! Навіть атмосфера в залі була відповідна:всі зачаровано дивились , не соромились пустити сльозу, відчуваючи стан акторів; навіть підспівували Гімн України.

Із заключним словом виступив директор Йосип Едуардович. Запам’ятались його слова: «Для тих, хто не робить висновки з історії – історія повторюється». Він так красиво говорив і щиро, що на мить мені здалось, наче він той Хорунжий з вистави «Скривавлена сорочка», який , як батько, цінує, береже і гордий за кожного свого студента. Повірте, ми не підведемо! (Брензович Денис)

Здається, що перед тобою привідкрили завісу великої таємниці ( відчуття не лише смерті такого ж хлопця, як і я, а й вбитої горем матері) . «Вишивана сорочка сина залишилась. А його, милого , вже нема і не буде» . Страшно за матерів, тому не дивно, що після перегляду залишається присмак болю і туги... ( Шмігель Артем )


Група 1ДМ – 90

Перформанс залишив лише позитивні враження!!! Гра акторів на високому рівні, емоційна забарвленість, наближеність до реальності, вдале використання відео слайдів, підсвітки проекторів, гри світла. Сильно переданий дух Крутянців. (Наревич Олексій)


Група 1ДМ – 89

Чудова гра студентів – акторів, просто неймовірна. Костюми на найвищому рівні, а це зоряне небо і засніжене місце вояків... продовжувати можна до безкінечності та поки не переглянеш - не зрозумієш. 40 хвилин пройшли наче 5 хв, на одному диханні. Дуже сподобались "крутянці" і їх хорунжий ( Прохоров Олександр Вікторович) . Молодці !!!!!!!!


Група 1АМ-102

Захід пройняв просто до сліз. Браво ресижеру-постановнику Сурмі Наталі Василівні та Казьміровій Галині Миколаївні! Браво Жукову Віталію, Перестяку Денису , Овсюку Владу, Москалюку Юрію -просто неперевершено та захоплююче, супер браво виконавцям ролі Бабуні та вдови з Боярки – Аллі Володимирівні Калинник та Наталії Валеріїні Бородатій. Зіграли просто класнюче. Декорації «бомба», ще хочу відмітити Школьніка Олександра Вікторовича . Особлива подяка та аплодисменти Миколі Римару за авторську пісню. БРАВО ВСІМ!


Дякуємо студентам за щирі слова та вміння серцем відчувати мистецтво.